Cookies / Integritet

Cookie- och integritetspolicy

Om du inte orkar läsa allt detta så kommer här en kort sammanfattning.

Genom att besöka akaive.se godkänner du att vi använder cookies. Om du lämnar ett meddelande till oss så skickar vi kanske dig ett nyhetsmejl någon gång. Vi använder sunt förnuft. Den långa versionen ser du nedan.

DU GODKÄNNER

Genom att använda akaive.se godkänner du att vi använder cookies. Vi samlar in viss information om dig, din dator och ditt beteende på webbplatsen. Nedan kan du läsa i detalj om den information vi samlar in, hur vi behandlar information, hur vi använder dem, vem som har tillgång till informationen, hur man tar bort cookies, och vem du ska kontakta om den insamlade informationen.

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare och känns igen av webbplatsen vid efterföljande besök, vilket gör det möjligt att skicka personlig information till din webbläsare. En cookie kan innehålla text, siffror eller liknande, t.ex ett datum, men ingen personlig information lagras i en cookie. Det är inte ett program och kan inte innehålla virus.

ANVÄNDNING AV COOKIES

Hur länge lagras cookies?

När du besöker akaive.se lagras cookies i två år. Observera att livslängden förlängs efter varje besök. Du kan när som helst ta bort cookies på din dator. Se avsnittet “Ta bort cookies”.

Varför använder vi cookies?

Cookies hjälper oss att identifiera din dator så att vi kan skräddarsy en bra användarupplevelse för dig. Med hjälp av cookies kan vi observera hur våra besökare använder våra webbsidor och det ger oss större möjligheter att skapa bättre webbsidor med nyttigt innehåll för dig som besökare.

Cookies från första part kommer från webbplatsen du besöker och kan bara läsas av den webbplatsen. De används ofta för funktionaliteten av webbsidor (ett bra exempel är kundkorg/kassa). Som standard är förstapartscookies tillåtna i alla webbläsare. Om du inaktiverar cookies från första part, kan webbplatsen inte hålla koll på din aktivitet när du navigerar från sida till sida.

tredjepartscookies. Just nu använder vi inte detta men kanske i framtiden. Dessa fastställs av en tredje part och är ofta annonser på webbplatsen du besöker (till exempel remarketing).

Exempel på verktyg som akaive.se använder som upprättar/lagra cookies: Google Analytics, Hotjar, Sitegainer, Siteimprove. Det primära syftet med dessa cookies är att upprätta rapporter om användarnas beteende på vår hemsida. Det är viktigt att notera att våra cookies inte samlar in personuppgifter. Vi använder dessa verktyg för att samla in information om den enskilde besökarens beteende på webbplatsen för att skapa bättre webbsidor och ge möjlighet att rikta marknadsföring till kund.

SÅ GÖR DU FÖR ATT SLÅ AV OCH TA BORT COOKIES.

Avslag av cookies

När du besöker akaive.se får du automatiskt en eller flera cookies. Du kan alltid vägra cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Där du hittar inställningarna beroende på vilken webbläsare du använder. Tänk dock på att om du gör det finns det många funktioner och tjänster som du inte kan använda, eftersom de kräver att webbplatsen kan komma ihåg de val du gör.

Ta bort cookies

Cookies som du tidigare har accepterat kan lätt raderas. Om du använder en dator med en nyare webbläsare kan du radera cookies genom att använda kortkommandon CTRL + Skift + Delete

Fungerar kortkommandon inte, och/eller du använder en MAC, bör du börja med att ta reda på vilken webbläsare du använder och klicka sedan på lämplig länk:

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
opera
Safari
Flash-cookies (alla webbläsare)
iPhone, iPad och andra Apple
Telefoner med operativsystemet Android
Telefoner med Windows 7
Du kan läsa mer om cookies i Cookie Order

PERSONDATAPOLICY

Personuppgifter

Vi är mycket medvetna om behovet av lämpligt skydd och hantering av personlig information som vi tar emot.

Personuppgifter går aldrig ut till tredje part, och vi samlar aldrig personuppgifter som kan hänföras till en enskild person utan att du har gett oss denna information till exempel via kontaktformulär. Här samlas de uppgifter du angivet såsom telefon, mejadress etc.

ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER

Personuppgifter används främst för att återkoppla till dig efter föfrågan men kan också användas för att ge dig information om våra tjänster och event.

SKYDD AV PERSONUPPGIFTER

Enligt Personuppgiftslagen ska personlig information förvaras säkert och konfidentiellt. Vi lagrar dina personuppgifter på datorer med begränsad åtkomst som är placerade i kontrollerade anläggningar där vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra att vår användarinformation hanteras säkert och att hänsyn tas till dina rättigheter som användare. Vi kan inte garantera 100% säkerhet för dataöverföringar via Internet. Detta innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga får tillgång till information när data skickas och lagras elektroniskt. Således lämnar du dina personuppgifter på egen risk.

Den snabba utvecklingen av Internet innebär att förändringar av vår behandling av personuppgifter kan vara nödvändig. Vi förbehåller oss rätten att uppdatera och ändra nuvarande riktlinjer för hantering av personuppgifter. Vid väsentliga förändringar kommer vi att meddela dig i form av synliga meddelande på våra webbplatser.

KONTAKTINFORMATION

Om du vill ha mer information kontakta oss via kontaktformuläret eller via info@akaive.se